skip to Main Content

Schuifpoorten op maat gemaakt

Schuifpoorten vormen een praktische en stijlvolle oplossing voor het afsluiten van opritten, toegangswegen, en andere grote doorgangen. Ze bieden niet alleen veiligheid en privacy, maar ook een esthetische meerwaarde voor uw woning of bedrijfspand.

Schuifpoorten zijn uiterst veelzijdig en kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften en kunnen worden uitgerust met verschillende soorten automatiseringssystemen, zoals elektrische motoren maar ook met allerlei toebehoren zoals een videofoon met wifi of een gsm-module.

Naast hun functionele aspect bieden schuifpoorten ook esthetische voordelen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse stijlen en afwerkingen, zodat u een poort kunt kiezen die perfect past bij de architectuur van uw woning of bedrijfspand. Van strakke en moderne ontwerpen tot meer traditionele en klassieke stijlen, er is voor elk wat wils.

Verschillende systemen voor een schuifpoort

Bij de installatie van schuifpoorten is het belangrijk om te zorgen voor een professionele plaatsing en correcte afstelling. Dit verzekert niet alleen een soepele werking van de poort, maar ook maximale veiligheid en duurzaamheid op lange termijn.

Vrijdragende schuifpoorten

Vrijdragende schuifpoorten werken met een tandwielsysteem waarbij een tandlat verwerkt zit in de onderbalk van de schuifpoort waarover het systeem loopt. De schuifpoort hangt dus zwevend boven de grond. Hierdoor moet het systeem voorzien worden van een tegen gewicht (een schuine steker). De wegschuiflengte zal hierdoor groter zijn. Ter ondersteuning worden rolwielen voorzien waar de schuifpoort op rust in open toestand en opvangbeugels waar de poort op rust in gesloten toestand. Dit systeem is uiterst betrouwbaar en heeft in de meeste gevallen onze voorkeur. Het systeem ondervindt geen problemen met vuil, kiezels of aaangevroren vocht, wat het systeem zou kunnen blokkeren.

Het ontwerp van vrijdragende schuifpoorten zorgt voor een soepele en geruisloze werking, zelfs bij zware belasting. Dankzij hun vrijdragende constructie zijn deze poorten geschikt voor locaties met oneffen terrein of waar het plaatsen van rails niet mogelijk is.

Een van de belangrijkste voordelen van vrijdragende schuifpoorten is de esthetische uitstraling. Doordat ze geen geleiderails aan de onderkant hebben, ogen ze vaak strakker en eleganter dan traditionele schuifpoorten. Dit maakt ze een populaire keuze voor moderne architectuur en design.

Vrijdragende schuifpoorten met extra korte steker

Indien de voorkeur uitgaat naar een vrijdragende schuifpoort, maar met zit met beperkte manoeuvreerruimte, dan kunnen wij een speciaal systeem aanbieden dat er voor zorgt dat er een kortere tegenligger nodig is. Wij kijken dan graag samen met u ter plaatse naar de mogelijkheden en rekenen uit of dit systeem eventueel een oplossing biedt.

Schuifpoorten op rail

Indien een vrijdragende schuifpoort geen optie is dan kunnen wij een schuifpoort op rail voorstellen. Wij bieden enkele schuifpoorten aan met een speciale omegarail die kan ingewerkt worden in de ondergrond en hierdoor ook minder uitsteekt en dus minder voor hinder kan zorgen. Dit type rail ondervindt ook minder last van ophoping van vuil of aanvriezen van vocht in de winter, waar bij een standaard rail het systeem sneller zou kunnen vastlopen. De wegschuiflengte kan bij dit systeem nog korter dan bij een vrijdragende schuifpoort met korte steker, maar heeft wel als nadeel dat voor dit systeem een erg grote fundering moet worden geplaatst om de volledige rail in te werken.

Vragen of een offerte? Contacteer ons gerust


Back To Top